Bu yazımda sizlerle Arduino Uno ile yaptığım ufak bir uygulamayı paylaşmak istiyorum. Amacımız, RGB Led’in gecikmeli olarak Kırmızı, Yeşil, Mavi ve Beyaz renklerini görmek. Dilerseniz uygulama kodlarına geçmeden önce RGB Led’den bahsedelim.
RGB Led Nedir?
RGB Led kısaca Kırmızı, Yeşil ve Mavi ledlerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş özel bir leddir. Devrede kullandığım ortak anotlu RGB Led’in ayak yapısı aşağıdaki gibidir.
Devre şeması, kodlar ve uygulama videosu aşağıda verilmiştir.
const int MaviLed=11; const int YesilLed=10; const int KirmiziLed=9; //Değişken tanımlamaları</p> void setup() { //Çıkış tanımlamaları pinMode(MaviLed,OUTPUT); pinMode(YesilLed,OUTPUT); pinMode(KirmiziLed,OUTPUT); } void loop() { //Kırmızı LED aktif digitalWrite(MaviLed,HIGH); digitalWrite(YesilLed,HIGH); digitalWrite(KirmiziLed,LOW); delay(1000); //1 sn gecikme komutu //Yeşil LED aktif digitalWrite(MaviLed,HIGH); digitalWrite(YesilLed,LOW); digitalWrite(KirmiziLed,HIGH); delay(1000); //Mavi LED aktif digitalWrite(MaviLed,LOW); digitalWrite(YesilLed,HIGH); digitalWrite(KirmiziLed,HIGH); delay(1000); //Beyaz LED aktif digitalWrite(MaviLed,LOW); digitalWrite(YesilLed,LOW); digitalWrite(KirmiziLed,LOW); delay(1000); }
http://www.youtube.com/watch?v=3Tn1xHdvHeg
Bir sonraki Arduino uygulamamda PWN tekniği ile RGB Led’in ara renklerini görüntülemeye çalışacağım. (:
En kısa zamanda paylaşmak dileğiyle hoşçakalın.